23 Aralık 2016 Cuma

Arduino İle Neler yapılabilir?




Bu işe yani mi merak saldınız? Yoksa başladınız da acaba ne yapabilirim mi diyorsunuz. İşte bu yazı sizin için. Arduino içerisine program yükleyerek sizin gibi düşünmenizi sağlayabildiğiniz sizin gibi çözüm üretmeyi gerçekleştirebileceğiniz önemli bir denetleyici. Özellikle başlangıç aşamasında kendi kendine düşünen sistemler yapmayı isteyenler için diğer rakiplerine nazaran hem programlamada hemde elektronik kısmında kolaylıklar içerir.

 Etrafınızda gördüğünüz elektronik cihazlardan başlayalım. Avm’lerde açılır kapanır kapılardan hepiniz geçmiştir. İşte orda cismin yaklaşıp yaklaşmadığını sensörle algılayıp kapanıp açılması ve kapanması gereken zamanı belirleyebilirsiniz. Evinizde, iş yerinizde size has bir bölüm olması ve anahtar kullanmadan kartlı geçiş mi yapmak istiyorsunuz. Merak etmeyin arduino ile bunları yapmak çok basit. Çizgi izleyen robot, sumo, mini sumo vb. birçok yarışmalara katılabileceğiniz robotların hepsini yapabilirsiniz.

Cep telefonunuzla evinizdeki herhangi bir elektronik cihazı açıp kapatmak mı istiyorsunuz. Merak etmeyin arduino ile yapabilrsiniz.Akıllı ev mi tasarlayacaksınız. Sıcaklık kaç derece rüzgar var mı varsa hangi yöne doğru esiyor, pencereleriniz açık mı kapalımı hatta ütünün fişini çektiniz mi çekmediniz mi tek bir ekrandan görmek mi istiyorsunuz arduino ile yeteneklerinizi ve bilginizi geliştirerek bunların hepsini yapabilirsiniz.


Yeterki çalışın öğrenin azmedin. Gerisi inanın çok kolay. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Üretmek isteyen bir insanın karşıdan hiçbir zorluk duramaz. Azmetmek ve çalışmak bu işte çok önemli. Ne dersiniz yapabilir misiniz? Bi deneyin bakalım.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum